Sjukvården

Den är ju som alla vet ur-usel. Sjukhuset och vårdcentralen samma skit. Felbedömningar hit och dit och man bollas fram och tbx. Nu har jag varit förkyld hela tiden enda sen i slutet av Januari månad efter influensan! Hinner knappt tillfriska innan nästa sväng kommer. Folk nyser och hostar precis överallt, man kommer inte undan! Inte förstår dom att dom ska hosta och nysa i armvecket heller. Gått och dragit på halsont och rejäl nästäppa i närmare 3 veckor, men när det börjar strypa åt ordentligt i halsen och när de känns svårt att andas vill man ju kolla upp det..

Jag känner mig svälld i halsen och har svårt att andas säger jag. Jaa det är ju pollentider nu och det är säkert det du reagerar på.. Hon tittar inte ens i min hals! Försök med det här receptfria som finns på apoteket..   check. Tyckte det var lite märkligt att det skulle vara pollen när jag var så påverkad långt ner i halsen, kände att det var något annat fel men köpte allt hon sa! Jag som brukar strida annars ;) Ingen förbättring.. Återkommer tre dagar efter och det känns värre ändå, får till slut träffa en läkare som genast ser att mina lymfkörtlar är ordentligt svällda och skickar in en på LAB för ett antal prover, som sedan visade att det var Körtelfeber jag hade!

Alltså ett virus, det går inte behandla utan det är bara köra på, dricka mycket vatten, äta kallt och bara ta det lugnt annars kan ju mjälten spricka tydligen. Hua det vill man verkligen inte vara med om!

Sommar!

Fy fasiken vilken härlig dag! Sommar och sol. Ja det värmer i hjärtat. Nu när balkongen är som den en gång var är det bara inhandla parasoll och nya stolar! Och idag får pojken permis från sjukhussängen. Skönt för honom. Bara hoppas att helgen blir lugn. Inge skrik och panik, ingen alkohol. *STORA PEKFINGRET*



En vän

Ikväll har jag haft Sandra på besök och vi har pratat lite hemlisar. Skönt att ha någon man kan lita på 100% det kallar jag en riktig vän ♥





Orkar inte

Vad man än gör så blir allting bara fel ...

Knark

Du har sönder mig fast du gör mig hel · Det känns så rätt även om allt som vi gör blir fel · Jag har tappat greppet, vet inte in å ut · Vi kan ha trampat snett men det här är sinnessjukt · Jag behöver mer fastän du förstör mig helt ·

Du är knark

Värdelöst

TVÅ JÄVLA VECKOR!

Vaknat av skrik mitt i natten och inte vetat vad jag skulle ta mig till. Tillkallat ambulans 2ggr. Ringt både hälsocentral och sjukvårdsupplysningen. Åkt in på akuten 5ggr på en vecka för att sedan bara bli hemskickad igen. Du segnade ner i mina armar mitt i natten och hade så ont att du knappt visste ditt namn.

Inflamation i magsäcken och tarm, men det är inte förklaringen till att du har ont i magen. Nej

Du talade om för mig att du snart inte orkar andas mer, jag höll dig i handen och försökte lugna ner dig. Jag går ut i korridoren och letar på någon som kan komma. Vi kommer snart får jag till svar. Ingen kommer, och du får allt svårare att andas. Jag går ut ännu en gång och säger att dom måste komma för du har såna plågor och orkar inte mer. När jag kommer in igen har du slutat andas och ligger i kramper. Har aldrig känt mig så jävla förtvivlad och hjälplös! Den ggn trodde jag att jag hade förlorat dig för gott.

Någon dag efter....

Människan håller sig för magen och kan knappt prata eller orkar stå på benen. Får slå sig ner i väntrummet och se timmarna rinna iväg. Nytt folk kommer in och lämnar sjukhuset lika fort. Efter 5 (!) timmar blir han inlagd på ett rum för att sedan ligga i fosterställning och skrika av smärta! Alarmklockan är bara att glömma! Du är inte i ett livshotande tillstånd så de ger dig alvedon. Tiden går, ingenting händer.. Ringer på alarmklockan om och om igen.. En sköterska kommer in.. Ber om morfin men det enda hon säger är att de väntar på doktorn.

Det börjar komma röda fläckar på hela din kropp som bara blir större och större. Vi visar upp dom men ingen vet vad det är. Dom kollar heller inte upp det....

Det går en halvtimme, timme ibland mer. Nu ska du få ditt morfin. Tiden går, till slut kommer en läkare, han klämmer lite lätt på magen, nu ringer hans alarm och han måste genast rusa iväg till en annan patient. "Jag kommer tillbaka" Frågan har säkert ställts 15ggr "Var i magen har du ont någonstans" Ingen har koll på vad det handlar om. Vi ska göra några undersökningar på dig, det kan ta lite tid, räkna med mellan 1-2 timmar.

1,5 v senare är dina fläckar fler och har nu flytit samman med varandra.. Uppsöker jourmott där det konstanteras att det rör sig om inflamerade blodkärl. En blödning under huden. Remitteras vidare till akuten där det tog 5 timmar för dom att fastslå diagnos fast vi fått de klart för oss på jouren!

Det är andra natten och andra ggn som du ligger inlagd nu, med dropp och orkar ingenting. Läkarna står fortfarande runtomkring som ett frågetecken och vet inte vad dom ska göra! Det är så frustrerande, och hjärtat blöder. Jag vill hjälpa dig, men kan inte göra något annat än att bara stå brevé och se på..


DETTA ÄR GÄVLE SJUKHUS
VÄLKOMMEN OMBORD? ←

The one and only!

Don't you know it's true
there's no one else but you


>.<

We've got the right to choose and, there ain't no way we'll lose it
this is our life, this is our song

We'll fight the powers that be just,  don't pick our destiny 'cause
you don't know us, you don't belong!

We're not gonna take it
We're not gonna take it anymore
...
Oh you're so condescending, your gall is never ending!
We don't want nothin', not a thing from you!

Your life is trite and jaded, boring and confiscated!
If that's your best, your best won't do!

Tomrum

Min själ slits itu av att se dig såhär.. Vill bara att du ska bli frisk och få komma hem igen! Jag vill ha dig tillbaks i mina armar...

Du är hela min värld
♥ Jag älskar för fan dig!



RSS 2.0